Кметът на Пазарджик Тодор Попов официално представи новия треньор на Хебър Любослав Пенев. Той разкри, че договорът му е до края на сезона, а колко ще остане, зависи от самия специалист. 

БТА
7 снимки

„Благодарим на Владимир Манчев за неговата работа. Тази година ни беше доста динамична. Като отговорни хора трябва да направим най-доброто, а то е нашият клуб да остане в елитната група. Нашите усилия и публиката го заслужават. Този проект е направен, за да радва хората в града. Това е смисълът на футбола като игра. Имаме 1/3 до края на сезона. Трябва да направим всичко възможно, за да обезпечим нашето оцеляване. Резултатите, които постигаме, не са тези, които очакваме. Спортът и политиката са резултативни дейности. Оставаш да играеш в елита, когато спечелиш нужните точки. Те се печелят, когато играеш добре и играчите се раздават, имат хъс. Искахме да променим нещо. Това е последният влак“, започна Попов.

„Защо Любослав Пенев? Защото считам, че Любо е единственият човек, който може да вдъхне тази нова искра във футболистите и да ни помогне в това да останем там, където заслужаваме. Ние сме клуб, който няма финансови сътресения, няма и да има. Имаме една от най-добрите бази. След около месец ще имаме стадион, който отговаря на всички изисквания. Остава само осветлението. Любо има всички тези качества. Аз го харесвам, защото той е мотиватор. Има качествата да извлича максимума от всеки футболист. Лидер е, има самочувствие и разбира играта футбол. Всичките му отбори са играли грамотно. Благодаря му сърдечно, че прие това предизвикателство. Трябва да имаш много важни атрибути, за да приемеш такова предизвикателство“, продължи той. 

„С президента слагаме екипите и слизаме на терена, ако сме необходими. Като хора, на които им пука за този проект, с това назначение опитваме да направим всичко необходимо да постигнем нашата цел. С Любо имаме договор до края на сезона. От него зависи колко ще остане при нас. Искаме дългосрочни отношения с него, но всичко зависи от неговоро решение“, завърши Тодор Попов.