Полузащитникът на Левски – Андриан Краев, е все по-вероятно да напусне „сините“ по време на зимния трансферен прозорец. В последните дни се появиха множество информации, че капитанът на столичани е много близо до това да премине в турския елитен Ризеспор, където играе още един български национал – Мартин Минчев.

Шотландският всекидневник The Scotsman обаче съобщава, че 24-годишният Краев е попаднал във фокуса и на германския втородивизионен Кайзерслаутерн. Изданието пише, че халфът има договор с Левски до лятото и отказва да го поднови. В статията се посочва още, че шотландският  Рейнджърс също има интерес към Андриан, който има връзка с Германия чрез немската мениджърска агенция Rogon, която го представлява.

„Трансферен двубой с Рейнджърс, разбира се, би бил истинско предизвикателство за Кайзерслаутерн. Но тъй като Андриан Краев ще има голяма конкуренция в халфовата линия в шотландския клуб, българинът би имал много по-добри шансове за редовно игрово време в Кайзерслаутерн. Няма обаче съмнение, че от финансова гледна точка Рейнджърс изглежда много по-изгоден вариант. Ако Андриан Краев действително се озове на стадион „Фриц Валтер“, Кайзерслаутерн няма как да не бъде доволен, че ще разполага с истински гигант с височина 1,94 метра в центъра. Освен това Краев се изявява и като основен играч. Не напразно е капитан на Левски“, отбелязват в Германия.

Въпреки това, именно Ризеспор се смята за основен претендент за подписа му, като вече е обсъдил личните си условия с турския клуб, докато двата отбора продължават да преговарят за потенциалния трансфер.