Представителят на Първа Бундеслига Унион Берлин си хареса крилото на Лудогорец Рик Джонатан, пише в днешния си брой в. „Мач Телеграф“. 

Отборът, който през есента игра в групите на Шампионската лига и дори се опъна на Реал Мадрид, се спаси с голяма мъка от изпадане във Втора Бундеслига и вече стяга селекция за новия сезон. Една от големите цели е бързоногият футболист на Лудогорец.

Унион Берлин няма голям бюджет за трансфери, но според Transfermarkt.de той може да бъде привлечен за много малка сума, тъй като договорът му изтича през декември 2024 г. - тоест след 7 месеца. Говори се за сума от около 1,7 млн. евро. През зимата Лудогорец отказа да пусне Рик във френския Тулуза, които даваха около 1,5 млн. евро за футболиста.

24-годишният бързак записа 42 мача през този сезон, в които отбеляза 8 гола и даде 9 асистенции. Той възстанови най-добрата си версия след лечение на тежка контузия и отново си върна титулярното място. Предполага се, че Лудогорец е предложил нов договор на Рик, но все още няма информация дали той го е подписал.