През лятото в китайския Тиендзин Тайгър премина халфът на Локомотив Пловдив – Петър Витанов, а сега азиатците са готови да атакуват и голмайстора на „черно-белите“ – Джовани Маркес. Китайците дори вече са предложили 100 хиляди евро за бразилското крило, като използват факта, че договорът му изтича в края на настоящия сезон, когато той може да стане свободен агент.

Въпреки че предложената сума е значително по-ниска от сумата, която искат на „Лаута“, отборът от китайската Суперлига има опцията да подпише предварителен договор с Джовани след Нова година. Желанието на шефовете на Тиендзин е бразилецът да се присъедини към отбора още сега, преди старта на новия сезон в Китай, който е във формат пролет – есен.

startphoto.bg
34 снимки

Джовани е лидерът на Локомотив Пд през сезона дотук, като в 17 мача е отбелязал 7 гола. Към момента опитите на изпълнителния директор Павел Колев да удължи договора на Джовани се оказват неуспешни. Със сигурност след края на сезона друг важен футболист на отбора – Бабакар Дион, също ще си тръгне от Пловдив. С изтичащи договори в клуба са още вратарят Динко Хоркаш, Мартин Паскалев и Евандро.

През миналата кампания Тиендзин завърши на осмо място в местния шампионат, като остана на 15 точки зад шампиона Шанхай Порт. Петър Витанов изигра 12 мача, в които записа една асистенция.