Наставникът на Спартак Варна, Тодор Киселичков, смята, че много ранният червен картон на Проспер Менди беше в основата на поражението с 1:3 далеч от дома срещу Берое. Той допълни, че е необходимо качество на състава, за да може да излезе от дупката. 

„Според мен този червен картон повлия изключително много. Не мога да коментирам ситуацията, но и не искам да я коментирам – най-много да ме вкарат в затвора. Температурата беше 32 градуса и да играеш толкова време с човек по-малко срещу класен тим като Берое не е лесно. Направихме, каквото можахме. Намериха празни пространства в нашата защита. Успяхме да поведем, но много лесни голове ни вкараха, трябва да работим в това отношение“, започна наставникът.

„Хареса ми, че се борихме. Много трудно можеше да осъществим кой знае какво при тези обстоятелства, особено в тази жега. Трябваше да задържим поне до полувремето резултата, но те са класен отбор и ни наказаха“.

„Тежи серията най-вече психически. Наистина е неприятно след толкова кръгове да сме само с 1 точка. Аз виждам позитивизъм, играчите се стараят и се готвим добре. Всичко обаче приключи още във втората минута“.

„Аз не мога да коментирам дали ще има напуснали, но трябва да се подсилим със състезатели. Наблюдаваме играчи, които да ни повдигнат нивото, за да излезем от тежката ситуация. Трудно ще е, но е видно, че в този отбор трябва да се вкара малко качество“, завърши Киселичков.