Старши треньорът на Арда Николай Киров заяви, че в отбора все още не са ниво след изкараната карантина и, че трите седмици без футбол се е отразил на играчите. Все пак наставника остана доволен от резултата днес.

Антон Узунов
85 снимки

„Комплименти за състезателите, чисто физическо не сме на ниво. Липсваше ни точността в дадени моменти, това можеше да наклони везните в наша полза. Противниците ни също имаха положения. Реален резултат. Мислим вече за подготовката за следващия двубой“.

„Доста неизвестни имаше, 2/3 от отбора не са тренирали много време. Само 5 дни подготовка, а след това 5 мача за 19 дни. Сложната ситуация продължава. Ще работим мач за мач, нужни са ротации, мислим как да възстановим състезателите. Мислим как да изглеждаме в следващия двубой“.

„Като отношение никаква промяна. Доволен съм от старанието на играчите. Липсва им игровия ритъм и точността с топката. Не сме и на нужната скорост, надявам се с тренировките между мачовете да наваксаме това. Това са основите елементи, тренировка за физик и да достигнем нивото, на което бяхме преди карантината“.

„Доволен съм от резултата. Сега е важно да запазим отбора от контузии. Днес нямаше такива. Ще се наложи да се вземат участие всички налични състезатели в тези мачове. Имаме равнопоставеност на дадени позиции. В зависимост от двубоя ще правим нужните ротации. Всеки следващ мач ще бъде все по-труден“, заяви Киров.  


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.