Николай Киров даде първата си пресконференция като наставник на ЦСКА 1948. Треньор №1 на България за 2020 година сподели, че „червените“ са го привлекли с амбициозния си проект. 

„ЦСКА 1948 ме привлече с амбициозния проект, който имат. Не на последно място този проект е възможен за реализация. Нормално, с оглед резултатите до момента, настроението при състезателите трябваше да се промени. Повече настроение и по-голямо самочувствие в тренировките. Оттук нататък трябва да подобрим резултатите и това води точно до по-голямо самочувствие“, започна Киров.

„Това, което направихме с Арда, показа, че нещата могат да се случат с български състезатели Там също имаше доста млади състезатели, които бяха основата на младежкия национален отбор. Такива има и в ЦСКА 1948. Липсва опитът в състава. Беше продиктувана от това кратката селекция. Тя беше от състезатели с по-голям опит на позиции, които ще донесат баланс в самия състав“, продължи той.

„Вътрешни клубни неща са, които не трябва да се споделят пред вас. Знаем как трябва да работим като тренировъчен процес. Правим най-доброто, така че състезатели по време на двубой да се чувстват физически и психически добре“.

Lap.bg
7 снимки

„Винаги един треньор се съобразява с качеството на състезателите, с които разполага. За стил на игра е нужно малко време. Основаната задача е да подобрим резултатите, изоставаме доста в точковия актив. Самочувствието на състезателите е занижено и те не могат да покажат пълния си потенциал“.

„Ботев Враца е приятната изненада до този момент в шампионата. Мога да поздравя своя колега, показва сериозен потенциал. Изпитах го и на свой гръб в първия кръг. Който си позволи срещу Ботев Враца да не е на 100% от възможностите си, изпитва сериозни трудности. Дай боже сега срещу Ботев Враца аз да съм усмихнат“, допълни специалистът. 

„Не сме коментирали като конкретика, но както и в предния клуб, така и в този, целта ми е да надградим нещо. В случая сме в по-неизгодна позиция. В първенството има разделяне и дотогава трябва да се решат нещата. Не пречи да имаме същите амбиции. Присъствието на втори отбор е практика в абсолютно цяла Европа, доказала своя ефект. Те са плюс за всеки един отбор, там се дава шанс на млади състезатели да се изграждат“.

„Позицията старши треньор в България от доста години е подложена на този вид натиск. Няма как да се търси развитие на един състав при честата смяна на треньори. Моето виждане е, че старши треньорът е една основна фигура в спортно-техническия процес и именно неговата работа издигат един клуб. Може и нещата да не се случат по този начин. Имахме доста разговори с ръководството по тази тема и мисля, че те вече са стигнали до този извод“, каза още Николай Киров.