Наставникът на Дунав Русе Людмил Киров говори пред Новспорт относно тежкото положение, в което се намира клуба, и призна, че не вижда решение на проблемите.  

"Ситуацията в тима е трагична и още по-лошото е, че няма яснота. Треньори и играчи имат да взимат по две заплати, а освен това отборът има да прибира и премии. На практика тимът е без силен човек след оттеглянето на д-р Симеон Симеонов. Истината е, че парите от Община Русе няма как да стигнат за издръжката на един отбор от Първа професионална лига", заяви Киров.

"Отборът има нужда от собственик, който да дава лични пари. Трябва да има човек, който да вади по поне 150 хиляди лева месечно за този клуб, за да може той да функционира. Отделно да има спонсори и общината също да помага. Отделно трябва и феновете да идват на стадиона. Да се продават билети, фенски артикули". 

"Нямам думи, честно ви казвам, че нямам думи. Това мога да кажа за моментното ни положение. Много е тежко. Не ме питайте как мотивирам момчетата. Ако бях на тяхно място, не знам дали щях да търпя всичко това. И след мача с Левски казах, че положението не е никак цветущо. Истината е, че то е много тежко".

"След броени дни стават два месеца без заплата, имаме да взимаме и премии. Лошото е, че няма светлина в тунела. Няма никаква яснота от къде ще дойдат парите и как ще дойдат". 

"Относно събирането на пари от фенове за тима мога да кажа само, че в днешно време за мен това е недопустимо. Имаме верни фенове, футболен град сме, но не трябва да се стига до там". 

"Искам да сваля шапка на моите момчета. Имам прекрасни футболисти и един прекрасен колектив. Силно се надявам нещата по един или друг начин да си дойдат на мястото", завърши с надежда Киров.