Старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров говори пред медиите на пресконференция преди срещата с ЦСКА от 14-ия кръг на efbet Лига. Той разкри, че неговите футболисти усещат заряда на мача и се надява това да се отрази на терена. 
 
"Очакванията ми са за един труден двубой срещу сериозен противник. Противник, който се намира в челото на класирането и притежава качествен състав. При всяко положение при тях има натрупана умора, но те имат и по-голяма ширина на състава. Предполагам, че ще правят необходимите ротации. Като физика е нормално противникът да има проблеми.
 
Нямаме никакви кадрови и здравословни проблеми. Вижда се, че мачът е с по-различен заряд от самото поведение на състезатели през седмицата. Надявам се, че това ще се прехвърли на терена и в понеделник.
 
Обсъдено е със спортно-техническия щаб преместването в Бистрица. Стадионът там предоставя много добри условия за провеждането на нормални срещи.
 
Виждам разлика в поведението на играчите преди почивката и след нея. Реагираме твърде късно, след като съперникът ни поведе. Имахме разговор със състезателите на тази тема през седмицата. Надявам се да са били ползотворни.
 
Не планираме лагер. Има върху какво да работим във всеки един аспект на нашата игра. Нормално е да има лъкатушене, когато става въпрос за млади състезатели.
 
Все още виждам много проблеми в чисто игрови аспект в нашата игра. В този момент за нас е най-важно да съберем, колкото може повече точки до зимната пауза. След това ще правим изводи за селекцията. Сега сме се концентрали да подобрим моментното състояние на отбора, за да съберем, колкото може повече точки в шампионата и след това да разсъждаваме от селекционна гледна точка. При всяко положение зимният трансферен период е най-лошият за селектиране на български състезатели, защото има много малко свободни на пазара. Ежедневно се обсъждат нещата с ръководството на клуба. По-важното в момента е да събираме повече точки“, коментира Николай Киров.