Наставникът на Арда, Николай Киров, сподели задоволството си от успеха с 1:0 на кърджалийци, който ги класира за квалификациите в турнира Лигата на Конференциите. Киров каза, че е било мечта за него отново да класира отбор за европейски турнир и че се надява тимът да се задържи максимално дълго в турнира. 

„Мисля, че футболът днес не беше на преден план. Доста нервен двубой, но за нас това е добър завършек на един добър сезон. Можеше и да бъде отличен сезон, но стдбата не беше на наша страна преди 10 дена. Радвам се, че хората в Кърджали ще имат възможност да гледат европейски футбол, това е удовлетворение за всички ни“, започна той.

„Бяхме по-ефективни. Вкарахме с първото си положение, защото съперникът седеше доста по-добре от нас преди това. През втората час подобрихме много неща, изпуснахме дузпата, но който не е бил дузпа, не е пропускал. Емоциите ни водеха и накрая това ни костваше картони. Днес просто беше задължително да спечелим, защото хвърлихме много усилия през целия сезон и щеше да е несправедливо, ако не бяхме сполучили за класиране в европейсите турнири“.

„Имахме много трудности. Не беше лесно да преглътнем загубата на финала. Ние сме отборът, който изигра най-много мачове в елита, защото нямахме и широка група. За щастие обаче нещата се получиха и всички сме щастливи“.

„За мен лично е мечта да участвам за втори път в европейските клубни турнири. Дано по-дълго време успеем да се задържим в турнира, за да може в пълна степен да усетим адреналина. Сега трябва да засилим конкуренцията в състава. Вече имаме два подписани договора и от утре продължаваме работа, за да сме още по-добри през следващата кампания“, завърши Киров.