Наставникът на Арда Николай Киров призна, че отборът му е пропуснал възможността да надвие Етър при визитата си във Велико Търново. Киров акцентира, че „болярите” са се бранили умело и логично резултатът (0:0) е заслужен и за двата отбора.

„През цялото време бяхме по-активният отбор. Не създадохме положение, за да вземем трите точки. Етър се бранеше добре, не ни остави пространства. Имаше ситуации, в които малко ни оставаше да отправим точен удар. Когато няма пространства, е трудно да създаваш голови ситуации. Искахме по фланга да пробием опонента. Пресирахме добре, но дребни детайли ни костваха продължаването на отиграването, така че това е реалният резултат.

„Доста трудно се обръщахме с лица към вратата им в средата на терена, за да продължим нападението си. При тази гъста защита това е нормално състояние. Дано контузията на Ганев да не е тежка. Етър не ни затрудни в атака, така си мисля. Играха „на сигурно”. Не излязоха напред и е нормално след като не атакуват, да нямат положения”, коментира Киров.

„Спрямо противника правим избора за тактиката си. Наистина не само в днешния мач, но и по-рано се наложи смяна на схемата на игра, но това сме го правили много пъти. Тренираме няколко варианта, така че сме в готовност. Важно е физически да върнем своето състояние от началото на шампионата сега. Ще работим за по-бързо обработване на топката, въпреки че пет човека са с повиквателни за националните отбори. Сега е важно тези с дребни проблеми и контузии да се оправят и от сряда да продължим с подготовката си”, завърши Киров.