Старши треньорът на Бонев Враца – Росен Кирилов, остана разочарован след загубата в гостуването на Славия с 1:2. Той сподели, че неговият тим се е противопоставил на опонента и съжалява за изпуснатите точки.

„Съжалявам за резултата, защото головете паднаха след елементарни грешки. Първото полувреме беше свършило и вместо да изчистим правилно топката, ние какво се опитахме да направим? За втория гол вместо да създадем голово ситуация пред вратата на Славия, стана контраатака. По най-елементарния начин увиснахме и ни отбелязаха. Имахме ситуации, просто Славия имаха две-три ситуации и успяха да ни отбележат. Имахме ситуации при 1:0 за нас и можеше да стане 2:0. През второто полувреме също имахме 100%-ва чиста ситуация да изравним“.

„Повлия теренът. Играеше се много директен футбол и се разчиташе предимно на борба. Ще има такива мачове и трябва да сме готови. Въпреки че ни липсваха четирима основни играчи, успяхме да се противопоставим на Славия и съжалявам само, че не взехме никакви точки“.

„То за нас всички мачове са тежки. Дали ще играем с Левски, ЦСКА, Лудогорец или Спартак Варна, очаквам да направим добър мач и да зарадваме хората във Враца“.

Треньорът хвърли и малко светлина върху състоянието на контузените футболисти в тима.

„Имам уверението, че най-вероятно Браян Переа ще бъде готов за мача с Левски. По-сложно е положението с Жан Пиер Да Силва, който има възпаление в адуткора. Имам уверението също, че Луис Фелипе ще е готов за мача. Вътрешната връзка беше леко разтегната, но до мача с Левски ще е готов. Положението с Кавдански е по-тежко. Той има разтежение на гръден мускул и не знаем дали ще може да го ползваме за мача с Левски“, заяви Кирилов.