Наставникът на Етър Росен Кирилов беше доста афектиран след поражението с 0:4 от ЦСКА. Треньорът призна, че съдийството е довело до големия резултат, като Кирилов обвини реферите, че са „нашарили” играчите му, които не са посмяли постфактум да влизат по-сериозно на своите опоненти. До там се е стигнало и до червения картон на Здравко Илиев.

Кирилов също така похвали своите играчи за играта, признавайки, че ако не е имало подобни обстоятелства „ЦСКА два дена е нямало да вкара гол на Етър”.

„Основно червеният картон и чистите ситуации малко след него направиха така, че паднахме с 0:4. Ако някой ми беше казал преди мача, че така щяхме да паднем, щях да го обявя за чисто луд. Не успяхме да вкараме след три 100%-ови ситуации. Дори се чудя как Румен Руменов изпусна през второто полувреме. Срещу ЦСКА не можеш да изпускаш толкова. Начинът, по който играхме, ни носеше успех. Трябваше да вкараме. Първият жълт картон беше пресилен за Здравко Илиев и реши мача, но както и да е… Какво да кажа? Не може по този начин един отбор, който се бори и заслужава да победи да му отрежат главата. Искам да си го кажа. Не съм съгласен до 15-ата минута да ни нашари с 2-3 жълти картона, а после момчетата не смеят да вкарат. За мен това ни ощети и да не казвам по-тежки думи. До червения картон играхме по-добре, а ЦСКА нямат идея как да вкарат гол – два мача да играем.

„Какво да очаквам от Левски? Играем с другия голям гранд и пак ще е тежко. Ще опитаме да ги затрудним и да вземем точки. Ще се опитаме да направим добър мач и да спечелим. Въпреки че играем на „Герена”, ще искаме да бием. Не мога да разделя домакинствата от гостуванията ни, тъй като последните два месеца имахме половин отбор контузени хора и отсега ще гледаме да подобряваме играта и да събираме повече точки.

„Ако направя ретроспекция на изиграните досега мачове, можеше да сме 3-4 позиции по-нагоре. Изпуснахме много точки в мачове, които бяхме вече спечелили. Травмите ни повлияха зверски, а днес до червения картон стояхме много добре и съм сигурен, че щяхме да имаме повече ситуации и щяхме да победим. С човек по-малко стояхме също добре и изпуснахме 100%-ова ситуация. Вкараха ни гол от корнер, стара наша слабост. Вторият гол беше абсолютен подарък, за да се стигне до резултат, който не заслужаваме.

„Има мини-криза на резултати, но вярвам, че отборът ще играе все по-силно. Надявам се за в бъдеще да нямаме тежки контузии и Етър ще подобри играта си”, завърши Росен Кирилов.