Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира събитията през последните дни в Левски. Той също така призна, че Божков никога не го е заплашвал.

"Васил Божков го познавам добре и никога не ме е заплашвал. Ако има нещо, което г-н Найденов има да казва, да го каже в прокуратурата. Още преди 2 години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта аз бях против. На този етап не мога да си сменя мнението, но нека изчакаме да видим. Аз съм радетел всеки един клуб да има добри стопани и богати хора зад себе си. Подобни неща не са добри за футбола. Това, че някой е внесъл проектозакон нищо не значи. Не мисля, че има действия насочени срещу Левски", каза босът на Лудогорец по време на церемонията "Нощта на шампионите".

Той коментира и наградата, която получи - "Венец на победителя". Това се случи по време на церемонията "Нощта на шампионите". 

"Тази награда е признание за това, което съм направил през годините за българския спорт. Тя ме мотивира да довършим всичко, което сме започнали - на стадиона в Разград му остава само една трибуна да бъде построена и той ще стане единственият в България, в модерно време, който отговаря на всички изисквания на УЕФА. Горд съм, че сме го направили с наши средства. Мислех да предложа на министър Кралев и ние с брат ми да подкрепим тази инициатива. Това е хубаво нещо и трябва да го подкрепяме и подпомагаме. Дано имаме повече поводи за радост. За съжаление спортът изисква средства и ние, от бизнеса, трябва да се замислим как можем да помагаме", допълни Домусчиев.

„Знаете, че футболът е най-любимият и голям спорт и това ме мотивира. Още малко ни остава – само една трибуна и това ще е първият нов стадион, отговарящ на всички изисквания на УЕФА и съм горд, че сме го направили с наши средства след успехите, които постигнахме. С новия треньор, който е доказано име, целта е да надграждаме. Искаме да вървим нагоре и затова търсихме наставник със сериозна визитка, който е утвърден и с опит”, каза Домусчиев.

Lap.bg
97 снимки

„Помните, че още преди две години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта, то аз бях човекът, който бе против. Работодателската организация също остана в такава позиция, но нека чуем какви ще са дебатите по темата. Не мисля, че ще се отрази негативно това на играта. Сега това са само спекулации, но е нужен анализ”, продължи той.

„Тази церемония е много хубава традиция и се бях замислил да предложа на министър Кралев с брат ми да помогнем тази хубава инициатива. Със сигурност бюджетът е лимитиран и е нещо много хубаво, което трябва да се подпомага и подкрепя. Притеснява ме, че ние вече се радваме и награждаваме за сребърен медал, за второ, трето място, а на времето не беше така. За съжаление, спортът изисква средства и в крайна сметка ние, от бизнеса, трябва да помагаме на спорта.

„Аз мисля, че хазартът дава много пари за спорта. Ако погледнем футболът, всеки един отбор има спонсор от различни компании. Тотото също дава пари за спорта, но не мисля, че е достатъчно. Още не искам да коментирам тази тема, нужни са анализи”, завърши пред репортерите Кирил Домусчиев.