България няма загуба от Румъния вече 35 години. След равенството 0:0 от приятелската среща в Букурещ, капитанът на тима ни Кирил Десподов говори пред NOVA за развитието на отбора под ръководството на селекционера Илиан Илиев.

Точно преди 10 години настоящият ни капитан направи своя дебют за представителния ни тим отново срещу същия съперник. Равенството срещу участника на UEFA EURO 2024 той определя като добра основа за успешно представяне в Лигата на нациите.

“Срещу много сериозни съперници ние направихме равни резултати. Срещу Сърбия, Унгария и сега срещу Румъния. Аз мисля, че вървим в правилната посока и градим нещо, което да ни даде успех в Лигата на нациите”, сподели играчът.

Кирил Десподов определи второто място на Черно море в българския шампионат като отлично свършена работа от треньора Илиян Илиев. А ето какво според него е успял да пренесе и в националния отбор.

„Професионализма си, уменията, които като един треньор трябва да даде на футболистите и така също мога да кажа, че успява да балансира, да има и добра атмосфера, но от друга гледна точка е и да се работи сериозно“, сподели още капитанът на тима.

Цялото интервю може да гледате тази събота в предаването „Събуди се“.