Най-резултатният чужденец в българския футболен елит – Клаудиу Кешеру, е на прага на ново историческо постижение. До него румънският таран може да стигне, ако вкара два гола в предстоящото домакинство срещу Царско село. Задача, която определено е по силите му. С това попаденията му в родния футболен елит ще се закръглят на 100. Така той ще стане първият чужденец по нашите терени, достигнал до тази квота. Въпреки многото реализатори в редиците на шампионите, от началото на този сезон Кешеру отново е най-резултатен със своите 3 гола.

В исторически план румънецът е много пред преследвачите си, като от останалите в Топ 10 само Вандерсон все още не е прекратил кариерата си и има някакви шансове да се доближи до него. Както и доскорошният му съотборник Марселиньо, който обаче надали някога ще се върне в България, особено като футболист. Той е втори със 75 гола, а трети е друг бразилец, играл за България – Маркиньос.

23 снимки

Настоящият сезон е шести за Клаудиу Кешеру в българския футболен елит. Два пъти досега стана голмайстор на шампионата, а най-слаб му бе миналият сезон, в който завърши с 12 попадения.

Любимата му жертва е Дунав – 11 гола в 9 мача. Следват Етър и Черно море, които са пронизани от него 10 пъти, като десетте му попадения  срещу „болярите“ са само от 6 мача. Единственият отбор, срещу когото е игал, но никога не се разписвал е Арда.

Румънският нападател е рекордьор и по хеттрици сред чужденците. Дотук те са 6. Два от тях са срещу Етър, а останалите срещу Ботев Враца, Берое, Дунав и Локомотив Горна Оряховица. / „Мач Телеграф“