Новият треньор на Ботев Пловдив - Душан Керкез, бе представен официално пред медиите след първото си занимание на клубната база „Никола Щерев – Старика“. Помощници на Душан Керкез в Ботев ще бъдат Александър Петрович и Рафаел Ферейра. Илиян Илиев ще отговаря за подготовката на вратарите, а Игор Белибашич и Тодор Георгиев - фитнес треньори. В щаба влизат още физиотерапевтите Ангел Йорданов и Георги Ганев. Филип Филипов остава мениджър на отбора.

startphoto.bg
23 снимки

„Знам, че сръбския и българския език са близки, но засега ще използвам английски. Обещавам, че ще се опитам да науча български. Искам да благодаря на спортния директор Артур Платек и на собственика Антон Зингаревич за доверието. Запознат съм с българския футбол и знам за Ботев Пловдив.

 
Беше доста лесно да приема офертата на Ботев Пловдив, след като получих предложението. Клубът т разполага със страхотна база и добър отбор. Не съм магьосник, но с много работа се надявам да стабилизираме Ботев Пловдив.
 
От това, което видях и анализирах, имаме добри играчи, но те имат нужда от подобрение. Трябва да играем организирано, за да се справяме в бъдещите мачове.
 
Първо трябва да подобрим резултатите си. Имаме нужда от още самочувствие, защото футболистите са изгубили доверието в себе си. Не казвам, че играчите са лоши, но са обезверени. Имах подобна ситуация в Кипър, затова сега ще се опитам да вдигна на първо време морала и да играем по-агресивно", заяви Керкез пред медиите.
 
 

подкрепя българския спорт