Футболистът на ЦСКА Марселино Кареасо ще пропусне и гостуването на Лудогорец. Двубоят на „Хювефарма Арена“ е в неделя от 21:15 часа. Колумбиецът получи разтежение на последната тренировка преди домакинството на Славия, което не му позволи за вземе участие в тази среща, а ще му попречи да играе и в Разград. Добрата новина за треньорския щаб е, че Кареасо премина обстойни медицински изследвания, които показаха, че няма разкъсване и ще може скоро да се завърне на терена. Очаква се това да се случи още при визитата на Ботев Враца на 19 август, събота, от 21:15 часа.

В отсъствието на Кареасо в средата на терена действаха Джонатан Линдсет в малко по-задни позиции и Станислав Шопов и Тобиас Хайнц в зоната зад централния нападател. Все още не е ясно дали Ел Меастро ще заложи на това трио и в Разград, тъй като то е доста офанзивно, а армейците така или иначе изпитват сериозни затруднения в отбрана. В последните си три двубоя във всички турнири те допуснаха цели 7 попадения.

В момента в лазарета на ЦСКА има шестима футболисти – трайно контузените Юрген Матай, Брадли де Нойер и Браян Морено, както и Амос Юга, очакван да се завърне след няколко седмици, Бисмарк Чарлс и Марселино Кареасо. Отделно от групата за двубоя ще отпадне още един чужденец без паспорт от Европейския съюз, тъй като в нея могат да присъстват само петима такива футболисти.