Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, говори за трансфера на Тодор Неделев в тима, както и интересът на чужди клубове към футболистите на българския шампион. Той не пропусна и да коментира борбата за титлата в efbet Лига в интервю специално за "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. 

„Ако не бяха тези контузи на Рик Джонатан и Алмейда, нямаше да прибегнем до привличането на двама офанзивни футболисти, но това се наложи. Ние трябваше да реагираме, защото играехме на три фронта, сега на два, има доста мачове. Месец април няма почивни дни. Трябва да имаш достатъчно дълга скамейка, за да издържиш на маратона“, сподели той.

„Мисля, че е излишно да коментирам възможностите на Тошко. Трансферът беше малко изненадващ, казвам го и аз. Ние имахме желание да привлечем Тошко през лятото като свободен агент, той също искаше да остане в Ботев до лятото. Появиха се много спекулации, които не отговарят на истината. Благодаря на ръководството на Ботев и на Тошко, не искам да влизам в подробности, все пак Тошко е дал много на клуба. Всички знаем кой е Тошко Неделев. Надявам се, че той вече е достатъчно узрял и може да играе на най-високо ниво. През годините сме имали интерес на 2-3 пъти към Тошко“, допълни директорът в Лудогорец.

„Аз не бих казал ,че това е най-трудният трансфер. Аз лично водих разговорите с Тошко и Ботев. Не говорим за финансови параметри, чета суми 40 000 евро, не искам да коментирам небивалици. Проблемът пред Тошко беше повече сантиментален. През годините никога не съм гледал в канчето и кухнята на другите клубове, гледам Лудогорец, следваме си задачите и целите. Знаете, че в тази криза, беше ковид, а сега война, основно е да запазим финансова стабилност, което мисля, че през последните години успяваме с тези участия в Европа и трансферите, които правим. Интересът към всички наши футболисти е огромен и за Кирил, и за Рик имаше от Италия. За съжаление контузията е част от футбола“, разкри той.

Спортният директор на "орлите" бе запитан дали през лятото клубът ще продаде част от играчите си.

„Да. Няма как лятото да задържим всички тези наши футболисти. Когато ние сме ги убеждавали да бъдат част от Лудогорец, аз винаги съм го приемал като трамплин за кариерата на тези момчета. Нелогично ще е да не ги пуснем, все пак знаете, че нашето първенство не се класира толкова височко, не искам да обиждам никого. Единствено мачовете в Европа, които и тази година година направихме, да не казвам много добри мачове, това е мерилото на европейските клубове, които следят нашите футболисти“

„Ивайло Петев е наясно какво го очаква. И много и малко са точките. Няма как един отбор да бъде постоянно шампион. Рано или късно ще се случи Лудогорец да не е шампион, надявам се да не е тази година“, завърши Георги Караманджуков относно шансовте на Лудогорец за титлата.