Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, направи равносметка за представянето на отбора през изминалата 2023-а на пресконференция на клуба. Според него "орлите" са изпратили една от най-успешните си години в историята. 
 
"Изпращаме много тежка и трудна, но същевременно една от най-успешните години в историята на Лудогорец. Започнахме с много контузии в началото на януари, което доведе до привличането на нови футболисти в последния момент. Спечелихме една трудна, но много сладка титла. След кратко колебание в представянето и в нашето първенство, и в Европа, имахме удоволствието през последните 50 дни да се наслаждаваме на Лудогорец, който всички искаме да виждаме и който се харесва на хората и на нашите собственици. 
Искам да използвам възможността да благодаря на всичките треньорски екипи, които работиха през годината, на момчетата, на медицинския щаб, на всички от ръководството на Лудогорец и на собствениците за това, че винаги вярваха, дори в трудните моменти, които имахме. 
 
Специално искам да благодаря на г-н Дерменджиев, който успя да върне самочувствието, доверието и вярата в качествата на футболистите. Мисля че единодушно може да кажем, че Лудогорец направи фантастичен финал на 2023 година. 
 
За половината от тези имена, които се спрягат за Лудогорец, не знам дали има и един процент успеваемост. Когато има нещо реално, веднага ви информираме. Не сме криели да споделим пред вас случващото се в клуба. 
 
Лудогорец винаги е имал най-добрите футболисти, това е от самото начало. Като потвърждение на моите думи, бих искал да припомня последните 5-6 изходящи трансфера, които доказват, че нашите футболисти успяват да играят на много високо ниво. Каули и Сантана са в топ 5 на халфовете в Бразилия. Виждате какво правят Тиаго и Кирил Десподов, което показва, че Лудогорец има най-добрите футболисти. И без тях отборът намери своето лице и се надявам, че заедно с треньорския щаб ще постигнем задачите на Лудогорец", заяви Караманджуков.