Спортният директор на Лудогорец – Георги Караманджуков, заяви при представянето на новото попълнение Аслак Фон Витри, че качествата на норвежкия защитник ще се впишат добре в отбора на „орлите“.

Караманджуков допълни, че селекцията е отворен процес и може да има още нови попълнения до затварянето на трансферния прозорец.    

Антон Узунов
18 снимки

„Селекцията в Лудогорец е отворен процес. С нея искаме да подобрим конкуренцията и представянето на отбора. Последните две-три години сменихме едно цяло поколение. Беше много трудно да намерим заместници на Дяков, Марселиньо, Моци, Владо Стоянов и други, които записаха името си със златни букви в историята на Лудогорец. Трудно е, но успяваме. В момента Лудогорец, след напускането и на Вандерсон, разполагаме с най-младия отбор, който ще има нужда от време и напасване. Един трансфер зависи дали ще е успешен, не само колко пари ще бъдат платени и дали самият футболист ще се аклиматизира. Всеки мач е важен за Лудогорец и играе за победа. Привличането на Аслак е с цел да засилим защитата на позицията десния бек. Той може да играе и в лявата зона. Впечатлил е скаутите и треньорите с бързината си, мощта си и физически характеристики. Тези качества ще се впишат добре в нашия отбор“.

„Всички документи са наред. Чакаме разрешителното за работа и пребиване. Трябва да бъде регистриран, когато подаваме състава за групите на ЛЕ“, заяви Караманджуков.