Халфът на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен анализира победата с 2:0 над Славия в петъчния мач от третия кръг на efbet Лига. Освен това той говори за срещата от Лига Европа срещу Искра Даниловград, евентуален негов трансфер и преболедувания коронавирус.

"Днес най-важното бе да вземем трите точки. Чакахме си момента. Играхме срещу един много добър отбор, обигран отбор. Срещу такъв отбор не може да имаме по 10-15 положения. Нормално е да имаме по 4-5 положения и вкарахме 2 гола. Най-важното бе да спечелим мача и ние го направихме", започна той.

"За мен всеки се раздаде. Даде максимума от себе си. Имаме 5-6 дена до мача (с Искра Даниловград) да се възстановим и с добри тренировки през седмицата ще дадем максимума и в следващия мач. С всеки мач играем по-добре и по-добре. Физически ставаме все по-подготвени и ще видим в четвъртък. Силно се надявам да продължим. Гледахме ги вчера. Не са никак лош отбор. Ако подценим съперника ще берем много ядове. Ще подходим доста сериозно и с една добра игра ще продължим напред", продължи Карагарен.

„Не сме по-зле от миналата година. Със себераздаване, със самочувствие като подходим ще продължим напред. Доста напред", убеден е полузащитникът.

Относно спекулациите за Турция:

„Не знам. Тези въпроси не към мен, а към ръководството. Имам договор с Локомотив. Христо Крушарски решава кой къде и как ще отиде. Ако има оферти, те решават. По принцип си зависи от мен, да. Ако играя така силно, ще имам някаква оферта, но ще видим. Да го оставим на времето", заяви играчът на мача.

За преболедувания коронавирус:

„Сега съм добре. Имахме проблеми. Не бях само аз. Имахме 10-12 човека. Лично аз имах температура 2 дни, но след това прекарах малко по-леко нещата. Има го. Хората да се пазят. Да не мислят, че е лъжа. Има го. Според мен го има“, завърши авторът на втория гол.