Доскорошният вратар на Арда Иван Караджов направи доста емоционално обръщение малко след като прекрати своя договор по взаимно съгласие с клуба. Караджов използва клубния сайт за да достигнат неговите думи до абсолютно всички, с които е работил през последните четири години. 

"Много ми е трудно в този момент да събера мислите си, но няма как, ще го направя. На първо място искам да изкажа своята огромна благодарност към бившите шефове на клуба Стефан и Петър Пешеви, които ми подадоха ръка преди четири години, и ме поканиха да стана част от този отбор. Искам да благодаря на всички колеги, с които бяхме рамо до рамо през цялото това време. Заедно успяхме да изградим една къща, която нямаше основи, когато бяхме във „В“ група, за да построим луксозен покрив – стигайки до участие в евротурнитите. Огромна благодарност към жените, които се грижеха всичко за нас на стадиона да е на най-добро ниво, да ни е чисто и уютно, до последния човек от персонала на „АРЕНА АРДА“. За мен АРДА остава едно голямо семейство, а това, което направихме ще остане уникален спомен в мен за цял живот. Искам да благодаря на всички треньори, с които работех през тези години, без които нямаше да постигнем тези успехи. 

За мен преломният момент всичко това да се случи, бе спечелването на Купата на Аматьорската лига. Това бе искрата, която запали Стефан и Петър Пешеви. Според мен в „Б“ група ни бе най-трудно понеже нямахме постоянна игра, но в крайна сметка спечелихме промоция за най-високото ниво на професионалния футбол в България. Там обаче, нямаше как да се получи всичко без огромната подкрепа на г-н Гайтански. Тук отново искам да благодаря да Стефан и Петър Пешеви, които бяха до мен през тези години, и се надявам, че не съм ги разочаровал. Тези хора остават завинаги в сърцето ми. Това, което направиха те, е нещо изключително и ще се помни много дълго. Също искам да изкажа огромна благодарност и към кмета на гр. Кърджали д-р инж. Хасан Азис, който също има огромна заслуга за успехите с помощта, която оказва към клуба. 

Но, както се казва, всяко нещо има своя край. Бях решил да прекратя своята кариера в АРДА, но за съжаление това не се получи. Но най-важното е, че моето сърце остава на АРЕНА АРДА. Това, което се направи за стадиона, ще се помни дълго време. Дано цялата тази емоция да продължи, защото хората в гр. Кърджали и региона го заслужават. А тези хора остават мой приятели за цял живот. Тук аз намерих хора, които мога да нарека мой приятели. Те бяха до мен във всеки един момент, без значение дали сме побеждавали или губили. Тези хора показаха как трябва да се държим един към друг. Наистина ще ми липсват. Атмосферата в клуба през последната една година и половина смело мога да кажа, че е за пример във всички отбори в България. Ние успяхме да покажем как могат да се случват нещата, когато на терена има предимно млади български футболисти. Показахме, че има хляб в младите таланти носещи фланелката на АРДА. Дано всичко се надгражда, защото успехите ще дойдат много скоро отново. Най-важното, което успях да запазя през тези четири години е едно скъпоценно приятелството, което е много важно в моя живот. Такива хора са рядкост в България. 

Ръководители, треньори, колеги, фенове, ПРИЯТЕЛИ. ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!!! 
Пожелавам Ви много здраве и късмет през 2022г.“ 
ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ ВАС – ИВАН КАРАДЖОВ!!!"