Решението на Спартак Варна да прекрати договора на Пламен Димов по взаимно съгласие имаше широк отзвук и породи какви ли не коментари.

Разбира се, с основания, тъй като Димов бе основен защитник на „соколите“ през миналия сезон и капитан на тима, а в обновения Спартак това лято бе сред най-опитните и добри играчи. Оказа се, че причината за изненадващото напускане на бранителя е треньорът на тима.

По време на тренировка от лагера в Трявна Димов се спречкал с кондиционния наставник и в пристъп на ярост си свалил потника и го захвърлил на тревата. Това изобщо не се харесало на Валентин Илиев и той казал на Пламен веднага да си събира багажа, научи Gong.bg.

Раздялата обаче изглежда е положителна и за двете страни, тъй като с оглед на привлечените други опитни централни защитници, титулярното място на Димов не беше сигурно и ако той не играеше редовно в Спартак, това можеше да доведе до напрежение.

Сега Пламен ще е стожер в сърцето на отбраната на Черноморец и ще опита да му помогне да се утвърди във Втора лига, след дълго пребиваване в най-ниското ниво на футбола ни.