Капитанът на Черно море Даниел Димов обясни защо отборът е на първо място след есенния полусезон.

„Успяхме да го постигнем поради четири причини – сработен състав и сплотен колектив, изграден стил, отборна игра и постоянството в игрите и резултатите“, сподели той.

„Ние и друг път преди това сме играли добре, но тогаваше нямаше резултати, а сега всичко това, за което говорех, се получи. Важно е да се отбележи също, че спечелихме и няколко мача с победни голове в края или дори в последните секунди, което показва, че сме проявили характер и сме търсили настървено успеха“, каза още футболистът.

“Сега е най-важно да надградим и да проведем пълноценна зимна подготовка, за да влезем максимално добре подготвени в пролетния полусезон. Първите два мача от него са изключително важни - гостуване в Разград и домакинство на ЦСКА, и резултатите от тях, освен че носят точки, ще имат значение и за баланса в директните двубои между трите отбора“, допълни Димов

„След като изиграхме на такова високо ниво първите 20 мача от първенството, настройката ще бъде да постигнем същото и в оставащите 15 срещи напролет. Ние сме уверени в силите си и ще продължаваме да даваме всичко от себе си, но ще е необходимо да имаме и дълга и равностойна пейка, тъй като през втория полусезон картоните почват да тежат и неминуемо ще се стигне до наказания. Което значи, че тези, които влизат в игра, трябва да се представят така, че Черно море да играе по един и същи начин, независимо кои футболисти са на терена“, завърши той.