Отборът на Ботев Враца започва днес подготовката си за новия сезон. Вече стана ясен и екипът, с който ще работи старши треньорът на тима Даниел Моралес. Врачани обявиха и кои футболисти си тръгват от стадион „Христо Ботев“, като сред тях е капитанът на тима Валери Домовчийки.

Ето какво написаха от клуба на страницата си във „Facebook“:

Днес от 17.00 часа ще започнем подготовка за новия сезон с водосвет за здраве на стадион „Христо Ботев“. Веднага след това момчетата тръгват за Мездра, където ще тренираме тази седмица, поради възстановяване на тревната настилка на двата ни терена.

Заниманието ще води новият треньор Даниел Моралес с помощник Радостин Александров, а Юлиян Левашки ще отговаря за вратарите. Към щаба ще се присъедини още един треньор, който ще отговаря за кондиционната подготовка.

След края на изминалия сезон не бяха предложени нови договори на Даниел Гаджев (36), Атанас Зехиров (32), Аласан Ндайе (31) и Самир Аясс (31). За съжаление Венцислав Керчев (24) и Петър Атанасов (30) отказаха предложението ни за нови контракт, а Христо Златински (36) и Валери Домовчийски (34) решиха да се завърнат в родните си клубове. На вратаря Христо Митов (36) е предложена позиция в клуба. Клубът напускат и двама треньори – Илиян Василев и Любен Любенов.

Благодарим на всички, които работиха професионално и отговорно за Ботев Враца!

Вече имаме договори с двама български футболисти с опит в Първа лига, които ще се присъединят към Ботев Враца утре. Тази седмица на проби пристигат централен защитник от Англия и халфове от Португалия и Бразилия. Водим преговори с още няколко млади български играчи.

Въпреки спекулациите от изминалата седмица, Ботев Враца нито се разпада, нито се предава. Предстоящият шампионат ще е много тежък за нас, но целта ни е да променим философията на клуба и да подобрим миналогодишното си класиране. Ще даваме шанс на млади и мотивирани футболисти, които ще растат покрай опитните играчи.