Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров изрази любопитно мнение относно класата на българските отбори и футболисти. Според него, родният футбол е на средно европейско ниво, а националите са показали, че не отстъпват кой знае колко на европейските си опоненти. Камбуров също така смята, че Лудогорец ще затвърди титлата си у нас.

“Имаме добри млади състезатели. Трябва да се работи с тях, а те да бъдат по-амбицирани и ще имаме хубави резулатти. За парите, които се инвестират в българския футбол показваме едно средно европейско ниво, защото имахме два отбора в групите на Лига Европа. За парите, които се дават в България, нивото ни е доста, доста прилично. Националният отбор може би малко старда от това, че нямаме футболисти, които играят в силни европейски първенства. Но не мисля, че толкова отстъпвахме на тези отбори, които ни победиха с 1:0 или ни изравниха накрая. Не трябва да бъдем толкова черногледи, а да гледаме малко по-оптимистично”, оябви Камбуров пред “Евима спорт”.

След това той даде своята прогноза и за развитието на шампионата. “Не съм много по прогнозите, но мисля, че Лудогорец ще затвърди шампионската си титла. За тройката ще има борба, защото отборите са през 3-4 точки”, завърши Камбуров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.