Играещата легенда на българския футбол Мартин Камбуров не спира да ниже попадения в противниковите мрежи, въпреки че е вече на 39 години. От вездесъщия таран си изпати и последната му жертва за 2019 г. Царско село. 

Новаците в елита устискаха нулево равенство в Стара Загора цели 70 минути, но тогава рухнаха пред напора на ветерана. Камбуров се възползва от грешка на защитата на съперника, излезе сам срещу вратаря Джони Пласид, преодоля го и откри резултата. 

Малко след това Ибрахима Конте само подпечата успеха на заралии, но големият герой беше именно Камбуров. За него това беше 228-и гол в българския елит. Така той завършва 2019 г. само на 25 попадения от лидера във вечната ранглиста Петър Жеков. 

На всички е ясно, че няма как Камбуров да достигне Жеката до края на настоящия шампионат, колкото и да се скъсва да вкарва до май 2020 г. Самият той обяви, че това вероятно е последният му сезон на терена, така че рекордът няма да падне, но поне ще доближи максимално една от живите легенди на родния футбол.