Мартин Камбуров донесе победата на Берое срещу Локомотив Сф и логично бе избран за Играч на мача от читателите на Gong.bg. Пред камерата на DIEMA SPORT той не скри радостта си от успеха на старта на efbet Лига, който според него е напълно заслужен.
 
"Важно е, че тръгнахме с победа, но съжалявам, че ме изгониха. Трудно се ориентирахме през първата част и едва след почивката контролирахме мача и успехът е заслужен.
 
Лебон изигра добре ситуацията, но да си голмайстор, трябва да четеш играта. Знаех къде ще отиде топката и това ми помогна да вкарам.
 
Всички ни брояха за фаворит в мача и това ни тежеше. Доста играчи ни напуснаха, имаме и много нови. Не беше лесно, но тази победа ще ни даде самочувствие.
 
Днес не игра Камбуров срещу Локо, а Берое срещу Локо. Аз не съм тук само, за да си постигам целите си. След като навърших 32 години подписвам договори винаги само за една година. Ако не съм бил пълноценен, щях да се откажа отдавна. Хората в Берое ме уважават и аз ще съм отдаден на клуба. Доста труд съм хвърлил и най-нормалното нещо е да успея, макар че не мисля за това", каза Камбуров.