Черно море бе отборът, нанесъл единствените 2 шампионатни загуби на "орлите" през календарната година. Тази серия бе на път да продължи и в 19-я кръг на efbet Лига за сезон 2019/2020, след като в 43-ата минута Актау откри за гостите от Варна.

Второто полувреме домакините натиснаха съперниците си и стигнаха до изравнителен гол в 84-ата минута. Якоб Швиечок матира Митрович след прецизен удар с десния крак в близкия ъгъл на стража.

3 минути след това попадение на Лудогорец бе отменено заради нарушение на Клаудиу Кешеру срещу вратаря на Черно море.

До края на срещата двубоят продължи да се развива само пред вратата на черноморци.

В самото продължение Сисиньо бе изгонен от игра с директен червен картон, тъй като описа да изрита Исмаил Иса без топка в централната зона на игрището.

В крайна сметка мачът приключи при резултат 1:1 в Разград.

Наставникът на шампионите - Станислав Генчев сподели след двубоя следното:

"Футболът е игра на голове. Говорихме в съблекалнята, че гола, който ни отмениха е чист. Не съм гледал ситуацията и не мога да коментирам. Ако са ни отменили чист гол, трябва да съжаляваме. Не трябва да се оправдаваме нито със съдии. Противникът игра достойно. Бранеше се колкото може. От единствената ситуации успя да отбележи гол, която стана от поредица от наши грешки. В крайна сметка сами сме си виновни, че не успяхме да победим", завърши той.

 

Илиан Илиев, старши-треньорът на Черно море заяви следното:

"Лудогорец имаха някои ситуации, в които можеха по-рано да изравнят, така че не мога да кажа, че резултатът е реален, но е факт, че е 1:1 и го приемаме с нотка на разочарование, че можеше да изравним в тези минути. И да има разочарование, трябва да приемем нещата", сподели Илиев.