Нов треньор ще подсили екипа на Локомотив Пловдив от днес. Към лагера на тима в Боровец ще се присъедини Красимир Петров, който се е уговорил със спортния директор Георги Иванов за условията, при които ще работи на „Лаута“. Младият специалист е кадър на Левски, но през миналия сезон получи шанс да води и отбор в елита. В тандем с легендата Красимир Балъков той бе начело на ЦСКА 1948.

Петров си тръгна със скандал от „Герена“ и бе първият, който се разбунтува срещу директора на ДЮШ Йончо Арсов. Заедно с него от „Георги Аспарухов“ си заминаха и някои от най-перспективните млади играчи. Няма да е изненада, ако той привлече такива и в Пловдив, където Христо Крушарски от години призовава да се залага на повече родни таланти.

Новият наставник ще замени в треньорския щаб Йордан Юруков, който предпочете да застане начело на Чавдар Етрополе за новия сезон. Другите помощници на Александър Тунчев в момента са Георги Илиев и Стоян Колев, който работи с вратарите. Ванчо Траянов пък бе върнат като скаут в края на миналия сезон.

Още новини може да намерите в днешното издание на "Мач Телеграф"