Най-добрият български съдия за 2023-а година - Георги Кабаков, застана пред журналистите, за да отговори на техните въпроси след церемонията. Кабаков получи третия си меч в своята кариера, като получи приза лично от шефа на родните рефери - Давид Фернандес Борбалан.

„Имам щастието и привилегията това да бъде моят трети меч в колекцията. Тази награда е олицетворение на една добра година. Имам проблем със съпругата ми, тъй като нашата дневна вече прилича на артилерия заради мечовете, имам място винаги за още една награда. Дано 2024 година бъде по-успешна. Отговорността е голяма. Ние сме длъжни да излезем на всеки мач и да покажем най-доброто от себе си, защото има млади съдии, които ни гледат като пример, а ние искаме те да израстват“, започна Георги Кабаков.

„Господин Алберто Розети каза на семинар в Кипър, че всеки, който е там ще бъде в селекцията и искрено се надявам ние да сме сред разглежданите имена, но ако не сме там няма да бъде голямо разочарование“, призна Кабаков.

„С рутината всяко едно назначение е много важно. Ние в рамките на един месец можем да се срещнем с един отбор два пъти в българската efbet Лига. Докато в чужбина това може да отнеме няколко години. Няма по-важни мачове, има такива, които задължават повече“, каза още той.

„Естествено, че има грешки. Нашата цел е да направим критериите еднакви и да минимизираме грешките. Ако трябва да сме точни, аз нямам социални мрежи. Вярвам, че това е част от нашата дейност (б.р. да получаваме съобщения)", oбобщи Кабаков.