От сайта „Пловдив Дерби“ изкараха някои акценти от провелата се среща между Антон Зингаревич и голяма част от представителите на организираните фенове на Ботев Пловдив.

От изтеклата информация ясно, че на срещата е присъствал и новият спортен директор Артур Платек, който заявил, че след 1 година ще могат да бъдат видяни резултати от работата му.

Зингаревич категорично е казал, че Платек няма да започва работа на мястото на старши треньора Станислав Генчев, но е намекнал, че наставникът може да бъде сменен.

На няколко пъти по време на срещата Зингаревич е заявил, че форматът не бил подходящ, защото може да се вадят чувствителни информации от кухнята. Той обаче е бил контриран от феновете, че те са го поканили на съвсем друг формат среща, но руснакът е решил да я организира в по-широк кръг, което пък нормално да доведе до изтичане на информация.

LAP.bg
19 снимки

Ето част от останалите акценти от срещата между Зингаревич и привържениците:

  • Станислав Генчев е работил с Тимур Дагуев до един момент, но след това е настъпил разрив, който ръководството на Ботев Пд не знае защо се е случил. Генчев искал играчи, които са над 28 години, което не било в политиката на клуба, но пък Митков, който е млад, нямало да бъде привлечен, защото ръководството на Ботев Пд е на мнение, че „канарчетата“ разполагат с по-добър нападател в състава. Дагуев не бил част от клуба, но отговарял за изходящите трансфери и ще продължи да отговаря! Зингаревич е заявил, че той не се бърка в селекцията.
  • Тригодишният план на Зингаревич се объркал, защото пловдивският бизнес спрял да осигурява половината от разходите на клуба. Ботев Пловдив не може да си позволи да привлича повече играчи на по над 28 години, защото това не било финансово рентабилно.
  • Сегашният треньор Станислав Генчев бил резервен вариант на Любо Пенев, с който „канарчетата“ водили преговори, но не успели да се договорят.
  • Един от бившите наставници Желко Копич бил сменен, защото имал философията да печели, а не да изгражда футболисти.
  • Феновете са отправили остри критики за провалената селекция, за забавянето на назначаването на спортен директор, както и за избора на изпълнителен такъв. Те също така са попитали какво е наложило пред хотела да има полиция, а вътре в него охранители от частна фирма.
  • Срещата е завършила с призив от страна на феновете към Зингаревич да внимава на какви хора се доверява. Те са заявили, че са му признателни, че издържа финансово клуба, но са го посъветвали да промени хората, на които се доверява да управляват клуба.