Левски вече се раздели с двама футболисти това лято, след като Ноа Сонко Сундберг беше продаден на Лудогорец, а наскоро ветеранът Ивелин Попов разтрогна договора си с клуба, за да премине в Ботев Пловдив.

Сега обаче „сините“ може да осъществят още един изходящ трансфер в близките дни, тъй като на „Герена“ е постъпила оферта за офанзивния играч Илиан Стефанов. Тя идва от израелския Макаби Нетаня, а шансовете ръководството да приеме предложението е доста голямо.

start-photo.bg
100 снимки

Смята се, че към него е имало интерес и от Русия, но тимът от Израел изглежда ще спечели битката за подписа на Стефанов, който в момента е със статут на резерва в състава на Николай Костов, въпреки че може да бъде ползван на върха на атаката или като офанзивен халф.

През този сезон 24-годишният футболист има записани три шампионатни двубоя този сезон, но в нито един не започна като титуляр, а на сметката си има едно попадение. В Лигата на конференциите също записа три мача, като се появяваше на терена от резервната скамейка, а това му костваше и мястото в националния отбор. По тази причина той е готов да напусне „сините“.

start-photo.bg
61 снимки

Ако трансферът в Макаби Нетаня се осъществи, то в израелския отбор той ще се събере с бившия играч на ЦСКА Пламен Гълъбов. Отборът от Нетаня започва в събота участието си в израелското първенство, а през миналия шампионат завърши на пета позиция.

Сериозен интерес има и към халфа на Левски Андриан Краев – от Спарта Прага и шотландски тим. Той е следен и от германски и унгарски клубове.