Кипърският нападател на Лудогорец Пиерос Сотириу пропусна дузпа срещу Локомотив Пловдив. Изпълнението на Сотириу обаче стана сериозен обект на дискусии в социалните мрежи в различни краища са света.

Нападателят е известен с по-странната си засилка, стил "Жоржиньо", при която ситни крачките и нанася решителен удар в последния момент. До неделя вечер футболистът бе реализирал всички дузпи, които е трябвало да изпълни с екипа на Лудогорец. Той изпълнява 11-метровия наказателен удар по един и същ начин до заключителния шут. Именно по-странната засилка на играча обаче фокусира вниманието върху него в социалните мрежи, пише "Мач Телеграф".

Интересно е да се обърне внимание и на важно правило, което реферът Драгомир Драганов приложи след изпълнението на дузпата. При удара топката се удари последователно в двата странични стълба и се върна на терена. Кипърският национал направи добавка, но не уцели вратата.

Драганов обаче правилно реагира и отсъди непряк свободен удар за Локомотив Пловдив. Дори да беше вкарал гол при добавката, попадението нямаше да бъде зачетено. Според правилата изпълнителят на дузпа може да играе отново с топката само, ако тя е била докосната от вратаря или друг футболист. Ако обаче друг играч на Пудогорец бе стигнал до топката и я бе вкарал в мрежата, то тогава голът щеше да бъде признат.