Защитникът на Левски - Ноа Сонко Сундберг, може да изпревари Хосе Кордоба с трансфер в чужбина. Според медиите в Швеция, цитирани от „Мач Телеграф“, интерес към него проявяват клубове от Франция и Англия. Още от миналото лято той е бил в полезрението на скаутите на Лестър, а в момента би паснал идеално за селекцията на тима, който загуби мястото си във Висшата лига и ще трябва да гради отбор от нулата.

Сундберг беше спряган и за Страсбург през зимата, но тогава „сините“ обявиха, че са пас и няма да се разделят с основните си играчи.

start-photo.bg
56 снимки

За разлика от Кордоба, Сонко пропусна мачове през пролетта единствено заради наказание. Освен това, той е и национал на Гамбия, където дори е сред номинираните за наградата „Черен скорпион“ на сезона. Той обаче трябва да се радва и на сериозен фенски вот, а конкуренция са му основно нападатели.

Сонко бе привлечен на „Герена“ по настояване на Станимир Стоилов и се превърна в един от най-големите му трансферни удари. Роденият в Швеция футболист се утвърди като основна фигура в защитата и се смята, че има основна роля за развитието на съотборниците си Келиан ван дер Каап и Хосе Кордоба.

На този етап обаче стана ясно, че в Левски имат оферта за бранител и тя е към Кордоба, но парите са далеч от тези, които му търсят „сините“.