Отборът на Берое успя да поднесе една от най- големите изненади в efbet Лига от началото на сезона. Старозагорци, които нямаха победа в цели седем поредни мача, се наложиха над лидера във временното класиране Локомотив Пловдив на „Лаута”. Берое спечели трите точки с 2:1 след голове на Вини Трибуле и Сантяго Годой през първата част, а в продължението на срещата Димитър Илиев вкара почетния гол за „смърфовете”.

Така домакините продължиха негативната си серия и вече не познават вкуса на победата в четвърти пореден мача.

Въпреки поражението обаче, засега Локомотив Пловдив остава лидер във временното подреждане, но може да бъде изместен от първата позиция, ако преследвачът Черно море се наложи на Левски в София.

Start-photo.bg
62 снимки

Очаквано срещата започна с домакински натиск, като играчите на Александър Томаш стигнаха до стопроцентова ситуация още в 5-ата минута на мача. След центриране в наказателното поле, вратарят на гостите се извиси над всички и за миг улови топката, но след това я изпусна и я „подари” на Хорхе Сегура. Бранителят на домакините обаче стреля твърде несериозно и не успя да уцели опразнената врата, пращайки топката над напречната греда.

Минута по-късно Джовани бе изведен в наказателното поле и останал сам срещу вратаря на гостите, стреля, но не успя да го преодолее. Последва нов шут на футболист в „черно и бяло”, но и той бе спасен от Ачинели.

Отборът на Локомотив продължи да диктува събитията на терена, но без да застрашава сериозно противниковата врата. В 27-ата минута домакините бяха близо до това сами да си сътворят главоболия пред собствената си врата. Хорхе Сегура остави наглед безобидна топка за своя вратар Хоркаш. Той реши да я изчисти силно напред, но вместо това я прати в тялото на Сегура. След рикошет Хоркаш все пак успя да улови коженото кълбо и да предотврати автогол.

Стражът на домакините обаче нямаше какво да направи в 29-ата минута, когато гостите изненадващо излязоха напред в резултата. След центриране от ъглов удар, отбраната на домакините не се справиха особено добре с изчистването на топката. Тя попадна в Трибуле, който от няколко метра  нямаше никакви проблеми да я парти в мрежата за 1:0 в полза на „зелените”.

Джовани имаше страхотна възможност да изравни резултата в 39-ата минута, но техничният му удар рикошира в бранител на гостите и излезе в ъглов удар.

Няколко минути преди почивката Берое стигна до втори гол чрез Сантяго Годой, който обаче първоначално бе отменен. Вини Трибуле се справи много добре с бранител на домакините отляво по нападението на Берое и центрира успоредно на голлинията. Годой изпревари човека, който отговаряше за него във вратарското поле и от няколко метра не остави шансове на Хоркаш. Страничният рефер обаче сигнализира за засада.

Последва дълъг преглед на ситуацията с помощта на ВАР, като в крайна сметка телевизионните повторения показаха, че Годой е бил в редовна позиция и голът на гостите бе зачетен.

На почивката Александър Томаш направи две промени в състава си като в игра се появиха Алфа Конте и Лео Сена. Последният обаче остана на терена само няколко минути, след като получи травма и бе принудително заменен в 51-ата минута от Ивайло Иванов.

В 59-ата минута Петър Андреев проби много добре отдясно, нахлу в наказателното поле и центрира остро към Димитър Илиев. Нападателят стреля с глава, но прати топката над вратата.

Точно десет минути по-късно Берое бе много близо до това да направи резултата класически. След атака отляво, топката бе центрирана в наказателното поле, където футболист на гостите я прескочи, предоставяйки я на непокрития Енцо Ойос. Играчът на Берое стреля без забавяне, пращайки топката на сантиметри над напречната греда.

В оставащите моменти до края на двубоя на стадион „Локомотив” играта се накъса доста, като това определено бе по вкуса на гостите, които се опитваха да бавят времето при всяка удобна възможност.

В крайна сметка атаките на домакините не носеха почти никаква опасност за вратаря на гостите от Стара Загора, като след почивката той нямаше почти никаква работа.

Така Берое успя да запази комфортната си преднина до края на редовното време. В продължението на срещата обаче, отбраната на старозагорци се пропука и Димитър Илиев намали пасива на домакините. Георги Минчев свали с глава към тарана, който стреля точно за 1:2. В последната атака в срещата отново Илиев стреля много силно, но вратарят на гостите спаси. Веднага след това главният рефер свири край на мача.

FT ЛОКО ПД – БЕРОЕ 1:2

0:1 Трибуле 29', 0:2 Годой 45', 1:2 Илиев 90'

14-и кръг, efbet Лига

Стадион: „Локомотив”, Пловдив

Рефер: Мартин Великов

Локомотив Пловдив: 23 Динко Хоркаш, 44 Ангел Лясков, 91 Хорхе Сегура , 4 Мартин Паскалев, 71 Оливер Камдем, 6 Христо Иванов, 21 Евандро Коста, 10 Джовани Маркес, 7 Бабакар Дион, 14 Димитър Илиев , 9 Георги Минчев

Старши треньор: Александър Томаш

Берое: 23 Родриго Ачинели, 2 Густаво Де Асис, 3 Франко Минго, 5 Лучиано Скуадроне, 6 Джорди Мерлин , 9 Сантиаго Годой, 10 Енцо Хойос, 11 Джани Тума, 17 Едуин Рамос, 24 Стефан Гаврилов, 91 Винни Трибулет

Старши треньор: Хосе Луис Ачиари