Пловдивското дерби се завръща след малко повече от 10 години в дома на Ботев – стадион „Христо Ботев“. Последното негово издание там бе на 14 септември 2013 година, а „канарчетата“ победиха с 2:0 с два гола на Абел Анисе. Асистенциите бяха на Тодор Неделев и Ромарио Кортзорг. Преди този двубой Локо не вкара и в предишните две дербита. Първото бе на 8 май 2013 година, което завърши 0:0, а на 31 октомври 2009 година Ботев, с един куп италианци в състава, победи с 1:0 с гол на Емануеле Морини.
 
Доста повече са паметните победи на "смърфовете" на Колежа. Може би малко сензационно Локо Пд има повече победи от вечния си съперник на стадион „Христо Ботев“. Там са играни 26 мача. В 10 от тях пъти победител не е имало. Победите на „жълто-черните“ са 7, а 9 пъти са ликували „смърфовете“. Първото издание на големия сблъсък на Колежа е преди 61 години - на 15 юли 1962. Тогава Локомотив печели с 1:0 с гол на легендата Иван Кънчев.
 
Две години по-късно - на 29 август 1964 година „черно-белите“ побеждават с 2:0, като и този път главният герой е Иван Кънчев, който бележи и двата гола. В чест на този паметен триумф, феновете на Локомотив кръщават стадиона на кръвния враг "Кънчова поляна".
 
А след успеха с 1:0 на 17 август 1996-та с гол на Славолюб Янкович, вратарят Васко Камбуров влезе завинаги в сърцата на "черно-белите" ултраси като заби клубното знаме в центъра на терена. Локо направи феноменален обрат и на 25 май 2003-та, когато до 89-та минута губеше с 0:1, но спечели с късни голове на Иван Пасков и Мартин Камбуров.
 
Споменатият Иван Кънчев е голмайстор номер 1 за Локомотив в дербитата на Колежа, където има 5 попадения. За Ботев номер 1 е Костадин Видолов с 6. Той е и най-резултатният играч в големия сблъсък на Колежа като цяло. Освен 6-те гола с „жълто-черния“ екип той има и още два с „черно-белия“.
 
Що се отнася до най-големите победи на двата тима в дербито, Ботев има две с 5:0, като едната е точно на Колежа – на 2 септември 1995 година. В този мач с хеттрик се отличава Костадин Видолов, а другите два гола са дело на Анастас Петров. Най-изразителният триумф на Локомотив Пд пък е с 4:1 на 8 май 1971 година с 4:1, като в този мач последните два гола бележи почетният президент на клуба Христо Бонев. Той асистира и за първия гол в двубоя на Георги Василев, а самият Гочо Василев подава за втория гол на Стоян Генов. Почетното попадение за Ботев пък е дело на тарана Добрин Ненов, след пас на Динко Дерменджиев./"Мач Телеграф"
 
 
Баланс от пловдивските дербита на Колежа за първенство:
 
Мачове - 26
Победи за Ботев - 7
Равенства - 10
Победи за Локомотив - 9
Голове за Ботев - 26
Голове за Локомотив - 28
 
Играч с най-много голове за Ботев: Костадин Видолов - 6
Най-много голове за Локомотив: Иван Кънчев - 5
 
Най-много общо в дербитата на Колежа: Костадин Видолов - 8 (6 за Ботев, 2 за Локомотив)