Давид Малембана, който през лятото разтрогна договора си с Локомотив Пд, работи като куриер за DHL в Германия, пише „Мач Телеграф“. Защитникът иска да се върне на „Лаута“, но към момента собственикът Христо Крушарски не е готов да го вземе отново. Мотивът е, че в клуба през лятото са били привлечени достатъчно защитници, а и е разочарован от решението на Малембана да си тръгне, въпреки че имаше договор за още един сезон.

„И Скрита сила от Мъдрево търси защитници, може да им се обади“, коментира по темата Христо Крушарски, който отказа да подпише за втори път и с Кристиян Илич. Причината с хърватина бе, че той настояваше да парафира само до края на шампионата.

През юни и спортният директор Георги Иванов е бил на мнение, че не трябва да се правят спънки на футболистите, които искат да напуснат и че на тяхно място могат да се вземат по-добри. Това обаче не се оказа съвсем така и „черно-белите“ страдат сериозно заради несигурността в дефанзивен план.

Парадоксалното е, че въпреки че е без отбор и след само три тренировки Малембана започна като титуляр и игра 74 минути за националния отбор на Мозамбик в световната квалификация с Камерун, която се игра на 11 октомври. Неговият тим загуби с 0:1.

Още новини – четете в днешния брой на „Мач Телеграф“