Изпълнителният директор на Левски - Ивайло Ивков, разкри, че клубът има нужда от около 2 млн. и 200 хил. лева, за да преодолее трудната финансова ситуация, в която се намира. Тези пари ще се набират с различни кампании, както и от генералния спонсор на клуба. 

Антон Узунов
11 снимки

"Правим периодични плащания към НАП. Те не са достатъчни и не отговарят на договореностите. Очаквам рестарт на кампания, средствата от която, ще отиват само за плащането на НАП. Положението е критично и ще продължава да бъде такова и в следващите месеци. Разговаряме с всички, трябва да проявим умения. Нещата са под контрол. Не виждам как клубът ще се стабилизира до април месец. Безценно е партньорството с основния спонсор. Слагам го наравно с това, което правят нашите фенове. Те са нашата целева група, освен наше семейство. В разговори сме с голям брой евентуални стабилни партньори. Това ще изисква време. Предстои ни най-тежката Коледа. Сумата, която ни трябва е около 2 млн. и 200 хил. лева, за да преодолеем този шок", каза Ивков. 

"В Левски отново има пламък, хората се зареждат с вяра. Нещата са под контрол. Около седмица ми отне да проучвам задълженията. Не действаме само на пожар, мислим за стратегия за бъдеще. Доволен съм, че има хора в управлението на клуба, излъчени от нашия партньор. Така те се убеждават с очите си, че в клуба няма течове, няма странни разходи, няма странни сделки. Поемаме сделки на ръба на риска, за да изпреварим конкурентите", добави Ивков. 

"Имаме дефицит. Трябва да набавим поне половината от сумата, която споделих, до Нова година. Ще пътуваме из цялата страна. Кампанията ще започне още тази седмица – в Хасково. Нашият партньор ще преизпълнява задълженията си по договора с плащания от други години, за да се набави сумата.

"Един от приоритетите ни са дългосрочните проекти. Стартирахме честен, открит и не лек диалог с нашите привърженици. Всички организирани групи бяха поканени. Съвместно с тях организираме и обиколката в страна. Мобилният магазин ще бъде на централно място на съотвения град, ще има среща с фен клубовете, ще се наемат големи зали, където ще се водят беседи. Най-голяма място ще заема обществено обсъждане проектът „Левски на левскарите”, каза Ивков.

"Никого няма да призовавам за убединение. Това са празни приказки. Ние трябва да видим причините за това. Трябва да си говорим. Ще следват втора и трета крачка. Самата обиколка из страната ще ни сплоти. Когато проведем добра подготовка и отборът за играе така, както и сега се опитва, но не му достига класа. Виждате, че търси победата от първата до последната минута. Това искат хората. Когато напълним стадиона, обединението ще дойде само. Красотата е в многообразието. Не може всички да сме еднакви. Започваме нещо амбициозно. Започваме на 27 ноември с левскарска среща в Хасково. Ще пристигнем в 10:30 часа. Ще се видим с феновете от региона, след това ще проведем беседа за състоянието на клуба и откровен разговор. Час преди мача в Кърджали, мобилният магазин ще е там". 

"Следващото събитие ще е в Кюстендил на 5 декември. След това в Стара Загора, а подобно събитие ще има в Сливен. Мобилният магазин ще е в Стара Загора. Имаме организация за 18 декември във Варна. Хората там сами направиха организацията. Преди мача с Ботев Пловдив на „Герена” ще направим среща с хора от София и региона. Целта на срещите е да обсъдим проекта „Левски на левскарите” – създаване на сдружение, което в бъдещето, при определени условия, да придобие мажоритарния пакет акции, да участва във формирането на бюджета и да избира президент. Искам да благодаря на нашия административен екип", допълни Ивков.

"Не мога да гадая дали ще се съберат 20 000 фенове. Наред с това, има още много прииждащи въпроси. Дали хората ще са постоянни? Дали са заможни и още много. Това не е краткосрочен проект. Няма как да стане от днес за утре. Започваме нещо, което не е правено".

"Рано е да говорим за лиценз. Знаем кое е най-страшно, но нещата са под контрол. Имаме цялостен поглед над нещата и знаем какво трябва да правим. Вярваме, че ще постигнем успех. Аз говоря само за сигурни неща. Стоилов държи на всичките футболисти, които има, както и на тримата нови", сподели той. 

"Мъри Стоилов е на договор, на заплата, но не е взимал пари за работата си дотук. Дължим по две заплати. Имаме спешни плащания вън от клуба. Станимир е най-малкия проблем, защото не говори за сумите, които му дължим. Най-вероятно няма да изчистим всичко до Нова година", завърши Ивков.