Нападателят на Етър Иван Василев направи отличен дебют с виолетовия екип, като вкара изравнителния гол срещу ЦСКА 1948. Той бе избран за Играч на мача в анкетата на Gong и DIEMA SPOET сред феновете.

„Доста труден двубой за нас, но се противопоставихме добре на ЦСКА 1948. Да, второто полувреме не започна по начина, по който искахме, но мога да поздравя момчетата за себераздаването до последната секунда! Важна точка за нашия отбор.

Постарахме се при смените да дадем един енергиен тласък на нашия отбор и да успеем да обърнем мача. Не успяхме да направим пълен обрат, но, пак казвам, важна точка за Етър. Ние вярваме в нашите възможности, треньорът непрекъснато ни го повтаря. Ще направим всичко възможно „Етър“ да бъде и през следващата година в най-високото ниво на българския футбол.

Светослав Петров ни казва да си вярваме, да играем със спокойствие и самочувствие. Това наистина е много важно за нашия отбор. Първата седмица ми беше малко по-трудна, защото има разлика между Втора и Първа лига, но момчетата ме приеха фантастично. Чувствам се добре и спокоен и съм готов да покажа на какво съм способен.

Сега ще играем срещу родния ми отбор Ботев Пловдив, да, за мен този мач е специален, но за мен всеки мач е важен, защото аз съм млад футболист и искам да вървя нагоре. Ще направя всичко възможно във всеки двубой да давам максимума от себе си, независимо срещу кого играем.", сподели Василев след срещата.