Старши треньорът на Локомотив София - Иван Колев, говори пред медиите преди предстоящия сблъсък с Локомотив Пловдив. Наставникът говори за проблемите в тима и недоволството на част от феновете след загубата от Ботев Враца.

„На 8 септември ще има демонстративен мач между ветерани на клуба и настоящия отбор на стадион „Локомотив“. Ще участват хора от последния шампионски отбор – 1978 година, носители на Купата през 1995 и бронзови медалисти от сезон 2015/16. Треньор на отбора на ветераните ще е Йордан Стойков, рекордьор по мачове за клуба в А група“, каза Станкушев и допълни във връзка с изграждането на фенмагазин на локомотивци:

„Един от приоритетите на клуба е завръщането на феновете на стадиона. В тази връзка обявяваме, че се работи по фенмагазин – в доста напреднал етап са нещата. Ще бъде отворен за въпросното честване, след това ще бъде довършен и готов за домакинските мачове на отбора“.

Треньорът Колев обяви, че кадровите проблеми на отбора преди визитата на Локомотив Пд остават същите, каквито бяха и преди последния двубой с Ботев Враца.

„Кадровите проблеми си остават такива, каквито бяха и преди последния мач. Анте Аралица се възстановява с по-бързи темпове от очакваното, но все още се преценява колко ще е готов за неделя. Останалите играчи продължават да са контузени. Последните мачове разчитаме на една и съща група, която ще понесе тежестта и на този двубой“.

Славчев добави, че отборът ще се бори за положителен резултат на „Лаута“.

„Бяхме в една добра серия без загуба, за съжаление последният мач не се разви по най-добрия за нас начин. Срещаме един стойностен отбор с добър треньор, но нашите нагласи са, че излизаме да се надиграваме и да вземем нещо от този мач. Всички се надяваме на по-добри резултати. Търсим ефекта да върнем феновете на Локомотив на стадиона с добра игра и резултати“.

Снимки: Startphoto.bg
23 снимки

Колев говори за проблемите на Локомотив в атака и това, че отборът към момента трудно може да се справи със сгъстени защити, какъвто беше случаят с Ботев Враца в предишния кръг.

„Нагласите за Локомотив бяха да сме с 1-2 точки след първите осем кръга заради множеството проблеми откъм селекция и контузии. Не можем да бъдем недоволни от спечелените осем точки досега. От друга страна ръководството, треньорският щаб и играчите ще искат повече. След загубата от Левски се стабилизирахме – единствено загубата от Ботев Враца сложи „катран в меда“. Трябва да си направим сериозен анализ. Ботев Враца си постигна целта в последния кръг, без значение с колко души се защитаваше. Очевидно нашият атакуващ потенциал на този етап не е достатъчен срещу толкова сгъстени защити“, каза той и добави:

„Беше ясно, че феновете не са доволни от резултати. Има 2-3 фена, които го правят от много време насам. Неприятно е, когато нападките са лични. Излишно е да казвам, но като клуб сме едно цяло и трябва да си помагаме в този тежък момент. При проблемите в офанзивен план, никак няма да ни бъде лесно. Ще сме на приливи и отливи, докато не намерим решение на проблемите в атака. Няма треньор, който да е сигурен за своя пост. Ако очакванията са Локомотив да се превърне в Лудогорец и да побеждава непрекъснато, се съмнявам, че това ще стане скоро“.

Славчев също коментира темата с недоволството на няколко от привържениците на клуба след поражението от Ботев Враца.

„Неприятно е феновете на един отбор да изразяват по този начин своите емоции. Ние като футболисти и професионалисти го приемаме, защото се засегна темата за хулиганство – мисля, че има и други решения, камери по стадионите, говоря за по-груби прояви. Това е мнението на публиката – след като голяма част от феновете не са доволни, можем да ги послушаме като футболисти, ако са градивни критики, ако не са, това е просто хейт“.

Колев говори за смяната на собствеността и я определи като „положителна“ за клуба.

„Цел е поставена, но тя е свързана по-скоро с представянето на отбора. Собственикът на клуба е ерудиран човек. От него се иска постепенно да изградим един стабилен отбор, който да показва качествен футбол. Иска ми се да вземем по-висока позиция, затова работим усилено по селекцията. Смяната на собствеността повлия положително. От моя гледна точка физическото състояние на дошлите по-късно футболисти е все по-добро“, сподели наставникът, а Славчев допълни:

„Лично аз дойдох по-късно, беше кратко времето за подготовка. В момента се чувствам добре, физически мисля, че съм в добра форма. За съжаление в клуба трансферите стават по-бавно, нямаше как да се окомплектова по-бързо съставът. Имаме нови футболисти, но оплаквания от физическо естество и тренировъчен процес нямаме. Имаме контузени, но скоро и те ще се завърнат. Ние в съблекалнята изискваме максимума от себе си и нашите амбиции са доста повече от това, което показваме. Поставили сме си ултиматум да играем по-добре индивидуално и отборно. Лидерите се показват на терена и извън него. Лидери се надявам да имаме повече в съблекалнята. Имаме цел максимум, но да не забравяме реалността, в която се намираме като първенство. Но субектите могат да не ни го позволят. Искаме по-горно класиране, но няма да афиширам някакви амбиции. Ние работим и ще видим накрая дали ще постигнем целите си“.

Колев уточни, че Локомотив София няма да играе приятелски мач в паузата за националните отбори.

„Не сме предвидили контрола. Последният ни мач е в неделя. Не счетохме, че една контролна среща ще е удачна“, завърши той.

подкрепя българския спорт