Иван Колев постигна първата си победа начело на Славия след завръщането му в отбора, след като „белите“ победиха Арда. Колев честити успеха на щаба и футболистите, като призна, че играчите са изключително старателни в целия тренировъчен процес.

„Поздравявам футболистите на Славия, щабът. За това, че се раздадохме и много всеотдайната игра, отличната организация, която спазиха в играта. На момента с някои добри изпълнения. Имаше 2 фактора, които сериозно влияеха на днешния мач – тежката серия от загуби и недобри резултати за нас, която беше лоша за нас. Второ, това, че се изправихме срещу сериозен отбор и Арда днес го доказа. Радостното е, че Славия и нашите играчи днес успяха да надиграят съперника и показаха, че възможностите им са много по-големи“, каза Колев.

„От кратко време съм тук, но играчите тренират много сериозно и влагат мисъл в това, което вършат. Доста сериозно им тежеше серията от загуби. По-важното е, че забравиха тези проблеми и се концентрираха върху задачите, които изпълняват. Вуцов след контузията се опитахме бързо да го върнем в състава, но се оказа, че не е готов и не е на нивото, което трябва. Решихме да не предприемаме рискове и постъпихме така“.

„Трябва сериозно да продължим да работим, както досега. Убеден съм, че ще има сериозност и да използваме националната пауза рационално“, завърши Иван Колев.