Часове след последния мач на ПФК Арда за 2021г. спортният директор на клуба Ивайло Петков даде официално изявления пред клубния сайт, в което той говори по всички актуални теми свързани с отбора.

Публикуваме интервюто на Ивайло Петков без редакторска намеса:

– Г-н Петков, да започнем от най-актуалната тема от снощи свързана с изказването на вече бившия старши треньор Славко Матич.

Много неприятна случка и всички ние от ръководството останахме изненадани от това негово изказване. По принцип имахме уговорка на другия ден след мача с ЦСКА-София да проведем разговор с него относно неговото бъдеще. Държа да отбележа, че лично моето мнение бе той да остане на поста старши треньор. Но след това, което той каза в интервюто след срещата, направихме спешна сбирка и взехме единодушно решение той да не продължи ангажиментите си с ПФК Арда. Категорично искаме да отбележим, че ръководството на клуба няма да толерира подобни изказвания, които уронват имиджа на ПФК Арда.

– Може ли да кажете каква е ситуацията в клуба, за да се спрат всякакъв вид спекулации в пресата?

Ситуацията в клуба е следната. Днес се видяхме с всички футболисти, бяхме в съблекалнята и проведохме разговор с тях. На този разговор бе и кмета на града д-р инж. Хасан Азис. Категорично искаме да отбележим, че проектът „Арда” продължава, но с редуциран бюджет. Ще търсим финансова помощ и се надяваме на подкрепа от местния бизнес. След срещата с футболистите единствено Слободан Рубежич си тръгва по взаимно съгласие.

– Има ли други, които напускат Арда?

Ядрото на отбора остава същото. С определени футболисти можем да се разделим, но само срещу трансферна сума. Искам да отбележа, че има играчи, които са дали много за клуба и за тях сме готови да направим компромис.

– Как реагираха футболистите при новината за намаляване на заплатите?

Почти всички се съгласиха и проявиха разбиране. Напълно е нормално, все пак и те влизат в положението на ръководството, за което им благодарим.

– Кога ще има яснота за новия треньор на ПФК Арда?

Пак ще кажа, че всички от ръководството бяхме изненадани от това, което стана снощи и не сме мислили за нов наставник. Но сега започваме да търсим, и когато има нещо феновете ще бъдат информирани.

– Какво бихте им казали на тях, защото темата Арда е номер едно в Кърджали?

На първо място искам да им благодаря за подкрепата към играчите. Феновете през тази година имаха много поводи за радост. Всички виждаме колко е сложна ситуацията в целия български футбол. Искам да им пожелая весели празници и през следващата година отново да са нашият играч номер 12.