ЦСКА 1948 победи Арда с 1:0 в отложен мач от 18-я кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Ивайло Чочев през първото полувреме от дузпа. Двубоят бе равностоен, като и двата отбора имаха възможности да отбележат, но Педриньо от домакините шокира с фрапантен пропуск.

С тази победа ЦСКА 1948 вече е на 5-а позиция с 35 точки в актива си, а Арда остава на седмо място с 31 пункта на сметката си.

В 7-а минута ЦСКА 1948 можеше да открие резултата, а топката достигна в пеналтерията до Антонио Вутов, който бе паднал на земята и опита удар, но защитник на гостите блокира изстрела на голлинията.

ЦСКА 1948 получи правото да изпълни дузпа в 12-а минута, след като играч на Арда направи неразчетено влизане на шпагат и събори противников състезател. Главният арбитър не се поколеба и посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Ивайло Чочев, който стреля в центъра на вратата и не остави шансове на Анатоли Господинов.

В 28-а минута ЦСКА 1948 организира страхотна атака, при която топката бе пратена в наказателното поле, а Ивайло Чочев майсторски я пропусна, за да достигне до непокрития Педриньо, който на празна врата не успя да отбележи, нацелвайки десния страничен стълб.

Малко преди края на редовното време за първата част Тонислав Йорданов изпълня пряк свободен удар, като подаде къс пас към Лъчезар Котев, а защитата на ЦСКА 1948 не бе подготвена, след като полузащитникът не се поколеба да отправи мощен удар, който се отклони от напречната греда на Генади Ганев.

В началото на втората част Радослав Цонев изпълни много мощно пряк свободен удар в центъра на вратата, а Генади Ганев блесна със спасяване с една ръка, като съумя да избие в корнер. Веднага след това гостите имаха претенции на два пъти за игра с ръка, но съдията даде знак играта да продължи. Наказателен удар в полза на Арда така и не последва.

В 58-а минута Стив Фуртадо извърши нарушение в гръб и получи втори жълт картон, респективно червен, а ЦСКА 1948 остана с човек по-малко на терена.

В 71-а минута Преслав Боруков добре издебна грешка на съперника, като успя да преоделее вратаря и стреля от малък ъгъл, но Елитон успя да избие в корнер.

Стартови състави:

ЦСКА 1948: 33. Генадий Ганев, 5. Елитон, 6. Стив Фуртадо, 8. Педриньо, 10. Георги Русев, 15. Симеон Василев, 18. Ивайло Чочев, 20. Антонио Вутов, 21. Емил Цветанов, 22. Реян Даскалов, 23. Емил Виячки;

Арда: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 4. Милен Стоев, 7. Абубакар Тунгара, 11. Мартин Стойчев, 18. Джелал Хюсеинов, 19. Тонислав Йорданов, 20. Деян Лозев, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев, 99. Станислав Йорданов.

подкрепя българския спорт