Ролята на Мохамед Салах в Ливърпул се е изменила много от пристигането му на "Анфийлд" и в момента той е такава заплаха за противниковите отбори, че е напълно незаменим. Това каза мениджърът на "червените" Юрген Клоп преди шампионатния сблъсък с Нотингам. 

В четвъртък Салах се разписа при домакинската победа с 5:1 над френския Тулуза в Лига Европа, като записа 43-тия си гол в европейските клубни турнири, което е рекорд в историята на Ливърпул. Египтянинът пък се нуждае от още пет гола, за да достигне кота 200 с екипа на мърсисайдци.

"Младият Мо беше изключително бърз играч, който винаги можеше да се измъкне зад защитата на съперника. Но от първия му ден тук той трябваше да прави и други неща и се справя отлично с тях", каза Клоп.

"Когато Боби Фирмино беше в отбора, той заемаше тази по-плеймейкърска роля. Сега, когато имаме други играчи в атаки и особено когато Дарвин Нунес е на терена, на Салах му се налага да се връща по-назад. Но той е достатъчно умен футболист и може да се адаптира навсякъде", обясни Клоп и добави, че не очаква 31-годишният Салах да забави темпо в скоро време.

"Ако Салах мине скенер, ще видите, че костите му са като на 19- или 20-годишен. Той винаги е в толкова добра форма. Сега обаче разбира много по-добре пространствата, знае как играят противниците срещу него и дори и да не може да вкара, той е заплаха, което е много важно за нас", добави германският специалист.