Юношите на Ботев Пловдив до 15-годишна и 16-годишна възраст взеха своите дерби мачове срещу градските си връстници от Локомотив. Двубоите от 11-ия кръг на Елитните юношески групи се играха на Футболен комплекс "Никола Щерев - Старика".

В първата среща Ботев U15, водени от Милен Кунчев и Александър Грънчарски, се наложиха над Локомотив с 2:1. "Канарчетата" поведоха още в 4-та минута след уникално изпълнение на Атанас Кирев. До края на полувремето "ботевистите" имаха няколко чисти положения пред вратата на гостите, но двата отбора се оттеглиха при резултат 1:0 в полза на Ботев. През втората част доминацията на "канарчетата" продължи. Локомотив се възползва от грешка на отбраната на "жълто-черните" и от статично положение изравни резултата. Ботев не се отказа и минути преди последния съдийски сигнал Кристиян Желев от пряк свободен удар матира Кристиян Наджерян и отбеляза във вратата на Локомотив за крайното 2:1.

В битката при U16, Ботев се наложи над градския си съперник с 3:1. Водените от Петър Пенчев и Румен Байрев играчи превъзхождаха игрово през първата част и заслужено водеха с 2:0 след голове на Самуил Цонов и Радослав Караманов. През вторите 45 минути, Локомотив върна едно попадение, но бързата реакция на "канарчетата" не закъсня и Симеон Турлаков отбеляза за крайното 3:1 в мача.