Юношеският национал до 19 години Кристиян Добрев ще поднови тренировки с втория отбор на Порто от началото на 2020 г. Крилото на пловдивския Ботев, който е преотстъпен на португалския гранд за един сезон, изкара 40-дневно лечение на счупена костица на глезена.

"В средата на януари ще съм напълно готов за игра. Искам да се докажа и да получа предложение за постоянен договор", призна пред вестник "24 часа" талантливият бургазлия, който от този уикенд се завърна в базата на "драконите" след четиридневна ваканция у нас за коледните празници.

Други трима таланти от школата на Ботев - защитникът Станислав Работов и халфовете Димитър Тонев и Атанас Стоименов, ще подпишат в началото на годината първи професионални договори с клуба. Те ще са за три години.

Триото тийнейджъри вече дебютира за първия отбор през есенния полусезон в първа лига, след като Ферарио Спасов пое тима от освободения Желко Петрович. След идването на Феро Ботев влезе в серия от победи и завърши есента на осмо място в класирането, но само на точка от първата шестица на първенството.