Футболистът Стефан Ламбес е пристигнал в България, където кара проби в Локомотив София. Французинът има сериозна визитка, като започна своята кариера в школата на Пари Сен Жермен, където игра в Младежката Шампионска лига през 2013-а година и записва 7 мача. Въпреки таланта си, той не успя да се пробие в първия отбор и играе само за „Б“ селекцията на ПСЖ.

Ламбес е на 27 години и се подвизава на позицията десен бек, като разполага с богат опит във втория френски футболен ешелон - Лига 2. Той има 58 мача за отборите на Лориен, Лавал, Орлеан и Кевили. Също така, крайният бранител може да се похвали със 59 срещи в третото ниво на футбола във Франция.

start-photo.bg
63 снимки

Ламбес репрезентира Хаити, въпреки че започва като юношески национал на Франция до 17 години. Впоследствие обаче избира да представлява втората си родина. За Хаити той има 16 мача, дебютирайки през септември 2015-а година.

Въпреки качествата си, единственият проблем за Стефан Ламбес е, че през последната година не е играл мачове. Последният му официален двубой е бил през сезон 2021/2022, когато играе за Кевили.

Ламбес е бил предложен на старши треньора на Локомотив София - Стойчо Стоев, който се съгласил да му даде шанс в тренировките. В момента тимът продължава подготовката си за предстоящия мач срещу Пирин Благоевград. На „Надежда“ се надяват да се подсилят поне и с още един офанзивен футболист.