Юношата на Лудогорец – Доминик Янков, записа много добро индивидуално постижение при победата с 5:0 над Етър от efbet Лига. Халфът на "орлите" изигра мач №100 в кариерата си в най-високото ниво на родната футболна пирамида. Иначе той вече има 138 мача в мъжкия футбол, като част от тях са с Лудогорец в Европа.

Янков се отличи с попадение срещу „болярите“ в съботната вечер. 

Неслучайно Янков стигна и до мачове с националния отбор на България в хода на годините, като вече 22-годишният халф има 15 изяви с екипа на „лъвовете“ и е неизменна част от групата на селекционера Младен Кръстаич. 

start-photo.bg
92 снимки

За Лудогорец в efbet Лига Янков има 63 срещи, в които е реализирал седем пъти и е подал за други пет попадения. Останалите му прояви са за Ботев Враца, като в северозападна България той игра под наем през сезон 2019/20 и спомогна на тима да се спаси от изпадане. 

Не е тайна, че Лудогорец разполага с модерна тренировъчна база, която осигурява идеални условия за развитието на младите таланти. Освен това, прави впечатление, че Лудогорец все повече обръща внимание на младите таланти от своята академия. Доказателство за това са именно Доминик Янков и Иван Йорданов. Янков вече се наложи в представителния отбор на разградчани и до голяма степен от него вече си зависи каква роля ще играе за в бъдеще. Наставникът на "орлите" - Ивайло Петев, дава сериозен шанс и на юношата на клуба - Иван Йорданов, който заедно с Доминик, са национали на България.

Налагането на двамата юноши на клуба дава допълнителен стимул и мотивация за всички млади футболисти от школата. Ясно е, че вратите на представителния отбор на Лудогорец са широко отворени за юношите на клуба стига те да показват нужните качества, мотивация, трудолюбивост и желание за развитие. 

Освен че Лудогорец успя да наложи двама от юношите си в първия отбор, то школата на отбора е произвела още доста футболисти, които в момента се подвизават в efbet Лига и Втора лига, като най-ясните примери са Даниел Наумов в ЦСКА 1948, Венцислав Керчев в Славия, Светослав Ковачев от Арда, Димитър Митков в Локомотив София. Последните двама юноши на „зелените“ пък бяха вратарят Дамян Христов и бранителят Илкер Будинов, които подсилиха редиците под наем на новака Етър.